Kabinede Yunanistan İçin Nasıl Bir Karar Çıkar? Gözler Kalbine Toplantısında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a ilişkin kritik ifadelerinin sonrasında gözler kalbine toplantısına çevrildi.

Kabinede Yunanistan İçin Nasıl Bir Karar Çıkar? Gözler Kalbine Toplantısında

Yunanistan'ın Türk jetleriyle ilişkin tarihleri Ankara'nın gündemindeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği kritik mesajların sonrasında gözler Yunanistan'a ilişkin atılacak adımlara çevrildi. Yarın gerçekleştirilmesi planının kabine toplantısında masada bulunan başlıklardan birisi de Yunanistan'ın eylemleri olacak.

Ege'de Yunan hükümetinin yükselttiği tansiyon, Ankara'nın da yakından takip ettiği bir konu olarak karşımızda duruyor. Yarın gerçekleştirilecek kabine toplantısında Yunanistan'ın provokatif girişimleri masada ele alınacak. Uzun zamandır gerek NATO uçuşu gerçekleştiren gerekse de rutin uçuşlarını yapan Türk jetlerine dönüp tacizler yaşandı. Buna yönelik arınacak önlemler kabilenin gündeminde olacak.


Erdoğan'dan Dikkat Çekici Mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Teknofest’e vermiş olduğu mesajlar gerek Yunan basınında gerekse de dünyanın pek çok farklı noktasında dikkatle takip edildiği nokta Erdoğan,


“Kimin dost kimin de karşımıza olduğunu çok iyi bilmemiz gerek. Şu anda Amerika; Dedeağaç’a, Yunanistan'a silahları ve uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunanistan; bak tarihe bak, tarihe dön. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek bir cümlemiz var noktalama, İzmir'i unutma!”
Dedi.


NATO’dan Resmi Adım Atılması Talebi
S-300 hava sistemi ile Türk savaş uçaklarına iki defa radar kilidi atıldı. Türkiye, bu adamı düşmanca ilan etti. Bunun üzerine Türkiye, NATO’yu harekete geçirme kararı aldı ve radar kilidi atılan bölgeye ilişkin radar kayıtları NATO'ya iletildi. Bu kapsamda uluslararası arenada atılması beklenen adımlar kabinenin gündeminde yer alacak. Nato'dan sunulan deliller ışığında resmi talep edilecek. Yükselen tansiyona da bir takip kabilenin gündemindeki en sıcak başlık olacak.