Kabine Toplantısı Yarın: Gündemdeki Konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor. Başörtüsü ile aile düzenlemesi açısından taslak metin çalışmalarında sona gelindi. Adalet bakanı Bekir Bozdağ'ın muhalefet partileri ile yapmış olduğu görüşmelere yönelik bir sunum yapması bekleniyor.

Kabine Toplantısı Yarın: Gündemdeki Konular

Kabine Toplantısı Konuları 

  • Enflasyon ile mücadele, esnaf ve dar gelirli vatandaşlara ait atılacak yeni adımlar, meclis gündemindeki torba yasalar kabine toplantısında ele alınacak. 
  • Diğer taraftan doğalgaz yardımı gibi kış dönemi içerisinde uygulanacak olası destekler üzerinde de değerlendirmelerde bulunulacak. 
  • Emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro verilmesi de yine aynı şekilde gündemdeki yerini koruyor. 
  • EYT ve kadro çalışmalarında yıl sonuna kadar çok önemli adımların atılması beklenirken, kabine toplantısında son durumun gündeme gelmesi bekleniyor.


Kabine Toplantısının Dış Politika Konuları 

Toplantıda aynı zamanda Rusya ile Ukrayna gerilimi başta olmak üzere Türkiye öncülüğünde tahıl koridorunda krizin açılması da ele alınacak. Peş peşe Türkiye'ye yapılan üst düzey ziyaretler, normalleşme süreci, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyelikleri, Yunanistan ile gerginlik ve Amerika Birleşik Devletleri’nden F-16 savaş uçağı talebi gibi sıcak başlıklar da masada görüşülecek.