Kabine Toplantısı, Erdoğan Başkanlığında Toplanıyor! Masadaki 3 Önemli Konu Başlığı

Cumhurbaşkanlığı Kabilesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanıyor. Ana gündem maddesi ekonomi olacak ve zirvenin öne çıkan başlıkları enflasyonla mücadele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in gündeme getirdiği kamudaki 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi ile fahiş fiyat artışları ve önlemler olacak.

Kabine Toplantısı, Erdoğan Başkanlığında Toplanıyor! Masadaki 3 Önemli Konu Başlığı

90 Bin Taşerona Kadro Çalışması 

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin'in kamuda bulunan 90 bin taşeronun kadroya geçmesi ile alakalı yapmış olduğu değerlendirmelerin de bugün kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Bakan Bilgin, binlerce işçi ile alakalı çalışmanın sonlandığını belirtirken, çalışmanın ayrıntıları da masaya yatırılacak. 


Fahiş Fiyat Artışları İle Alakalı Önlemler Masada 

Ekonomi gündemi ile bir araya gelecek kabinede bulunan diğer bir başlık ise fahiş fiyat artışları olacak. Konuyla alakalı hükümetin almış olduğu bazı önlemler vardı, bu önlemlerin de zirvede ele alınması bekleniyor. 

Enflasyonla Mücadele Kabine Toplantısının En Önemli Gündem Maddesi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda bakan tarafından mesajları paylaşılan enflasyon ile mücadeleye yönelik bir şekilde atılan adımlar ile yapılan bazı çalışmaların ele alınması beklenen toplantıda, enflasyonun düşürülmesi hususunda atılmış adımlara yönelik değerlendirmeler yapılması planlanıyor. Yılbaşına kadar enflasyonun düşüşüne yönelik nasıl bir yöntem izleneceği de bu toplantıda konuşulacak. 

Ankara-Atina Gerilimi De  Konuşulacak 

Dünyanın gözü Rusya-Ukrayna Savaşı'na çevrilmişken Türkiye'nin barış açısından göstermiş olduğu çabalar, Ege'de Yunanistan'ın provokasyonları ile geriden ilişkiler ve son dakika gelişmeler de bugünkü toplantıda ele alınacak.


Bir Başka Ana Başlık Terörle Mücadele 

Ekonominin yanı sıra aynı zamanda kabine toplantısının gündeme getireceği bir başka konu ise terörle mücadele konusu olacak. Gerek yurt içerisinde terörle mücadele gerekse de sınır ötesindeki terörle mücadele başlıkları yine aynı şekilde beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında değerlendirilecek. 


Erdoğan'ın Millete Sesleniş Konuşması Yapması Bekleniyor 

Beştepe'de yapılacak kabine toplantısının sonrasında kameralar karşısında geçecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aranan kararları millete sesleniş konuşmasıyla duyuracak.