Kabine Toplanıyor, Gündemdeki Başlıklar Neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de toplanıyor. Toplantının günden başlıkları oldukça yoğun. EYT düzenlemesinde gözler Beştepe’ye çevrildi. Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında EYT düzenlemesinin de masada yer alması bekleniyor. Diğer taraftan asgari ücret zam pazarlarında gelinen son aşamanın aynı şekilde kabine toplantısında ele alınması bekleniyor

Kabine Toplanıyor, Gündemdeki Başlıklar Neler? 

Terörle Mücadele
Bugünkü kabine toplantısında ele alınması beklenen konulardan biri ise Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik askeri operasyon düzenlemesi ile ilgili bilinen son aşamadaki fikirlerin masaya yatırılmasıdır.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)

Türkiye'de artık kangren hale dönüşen emeklilikte yaşa takılanlar konusunun bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in sunumu ile kabini toplantısında görüşülmesi bekleniyor.


2023 Asgari Ücret Zammı

Bilindiği gibi asgari ücreti tespit etme Komisyonu birinci toplantısını gerçekleştirmişti ve ikinci toplantısını 14 Aralık'ta yapacak. Onun öncesinde 2023 yılında asgari ücret rakamına ne kadar zam yapılacağı konusunun bugün ayrıntılarının kalbine toplantısında ele alınması bekleniyor.

Ekonomi ağırlıklı konuların görüşüleceği kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kameraların karşısına geçip alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.