Kabine Ne Zaman Toplanacak? Kabine Toplantısı Tarihi ve Saati Belli Oldu 2021

Son dakika haberi: Kabine toplantısı için son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenecek kabine toplantısında kısıtlamaların kaldırılması ve fahiş gıda zamları konuşulacak.

Kabine Ne Zaman Toplanacak? Kabine Toplantısı Tarihi ve Saati Belli Oldu 2021

Kabine toplantısının tarihi ve saati belli oldu.

Bir haftadan bu yana kabine toplantısının yapılması bekleniyor. Vakalarda 30 binlerden 6-7 binlere gerileme olması sonrası yeni kabinede restoranlar ve lokantalar hakkında karar verileceği bildirildikten sonra vatandaşlar, kabine toplantısının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.  Konu ile ilgili net açıklama bugün geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre kabine toplantısı 1 Şubat 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. 

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son veriye göre koronavirüs aşısı olan toplam kişi sayısı 1.958.672 oldu.

KAFELER RESTORANLAR LOKANTALAR

Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada, "Okullarla ilgili, son dönemde, restoranlarla ilgili, açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Şu anda lokantalarımızı vs. gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Son açıklamalarında mali destekler noktasında 1000 bin ile 750-500 lira gibi desteği 3 ay süre ile verme kararı aldık, bu adımı atmakla da ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız." demiş, geçen hafta Cuma namazı çıkışında ise "Restoran işletmeciliği konusuyla ilgili kabine toplantımızda bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da daha önce de bunlar söylendi. Maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. " demişti. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma yasağının esnetilmesi de kabine gündeminde olacak konular arasında. Hafta sonu gündüz yasağının kaldırılıp sadece geceleri kısıtlama olabileceği iddia ediliyor. 

FAHİŞ GIDA ZAMLARI

Son günlerdeki fahiş gıda zamları da kabine gündeminde olacak. 

KABİNE SAAT NE ZAMAN , SAAT KAÇTA?

Kabine toplantısı 1 Şubat 2021 Pazartesi günü düzenlenecek. Saat 15.30'da başlaması beklenen toplantının 3,5-4 saat sürmesi bekleniyor.

ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI OLACAK

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yapacağı bildirildi. Erdoğan'ın saat 19.30 civarında açıklama yapması bekleniyor. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN