Kabine Bugün Toplanıyor İşte Masadaki Önemli Başlıklar

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün yapılıyor. Kabine saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Kabine Bugün Toplanıyor İşte Masadaki Önemli Başlıklar

Merakla beklenen Cumhurbaşkanı Kabinesi bugün toplanıyor. Masadaki gündem yoğun olurken en önemli 3 madde daha fazla ele alınacak.

Başörtüsü ile İlgili Anayasa

Kabinenin en önemli gündem maddeler arasında başörtüsü ile ilgili düzenleme görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen çağrı sonrası Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne Bakan Bozdağ tarafından talimat verildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmalarına yönelik tüm çalışmalar ve kanun teklifiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yapacak.

EYT Konusu

Güncemin diğer en önemli iki maddesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını çalışmaları olacak. Özellikle EYT konusunda önemli görüşmeler yapılacak. Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi masada yerini alacak.

Sözleşmeli, Taşeron ve Geçici İşçilerin Durumu

Yaklaşık 550 bin sözleşmeli personel, 90 bin taşeron ve geçici işçilerin durumu ile ilgili yapılan çalışmaların son durumu da kabine de görüşülecek. Bunların kadroya alınması için çalışmalar devam ediyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /