Japonya'da İşçi Bulamayan 350 Şirket Kapandı

Japonya 'da son dönemlerde genç nüfusun azalması ve çalıştıracak işçi bulunamaması nedeniyle 350 şirket kapandı.

Japonya'da İşçi Bulamayan 350 Şirket Kapandı

Japonya çalıştıracak personel bulamıyor.

Japonya 'da faaliyet gösteren bir araştırma şirketi , birçok şirketin , çalıştıracak personel bulamadığı için kapandığını açıkladı. 

Açıklamada , toplamda 426  şirketin işçi bulamadığı için 2019 yılında kapanma kararı aldığı , bu sayının birönceki yıla göre yüzde 10 'luk bir artış gösterdiği bildirildi. 2013 yılından bu yana yaşanan kapanmalar , en yüksek 2019 yılında yaşandı. 

Araşırmada , kapanan şirketlerin 270 'ine yakınının , üst düzey çalışanlarının emekli olmasının ardından personel eksiği çektiği, üst düzey yönetici bulmakta sorun yaşandığı ve bu nedenle bu 270 şirketin kapandığı bildirildi. 80 şirketin ise işçi alımı ilanı yayımladığı , ancak bu ilanlara yeterli başvuru olmadığı , çalıştırılacak işçi bulunamadığı için şirketlerin iflas ettiği öğrenildi. 

30 şirket ise artan işçi maaliyetleri nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. 

Ülkede son yıllardaki düşük doğum oranı ve ortalama yaşam süresinin uzun olması nedeniyle genç nüfus gün geçtikçe azalıyor.  İşgücü piyasasyı ciddi zorluklar çekerken İnşaat ve hizmet sektörleri durumu en kötü olan iş kolları olarak öne çıkarken, iş gücü açığı nedeniyle meydana gelen iflasların yaklaşık yarısını bu sektörlerin oluşturduğu belirtiliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA