Japonya'ya İşçi Alımı İçin Çalışmalar Başladı-İşte En Çok Alım Yapılacak Kadrolar

Japonya 'ya işçi alımı için çalışmalar başladı. Türkiye'den de yapılacak işçi alımı için başvurular önümüzdeki haftalarda İŞKUR üzerinden alınacak. İşte işçi alımı detayları ve en çok işçi ihtiyacının olduğu sektörler.

Japonya'ya İşçi Alımı İçin Çalışmalar Başladı-İşte En Çok Alım Yapılacak Kadrolar

Japonya 'ya Türk işçi alımı İŞKUR aracılığıyla yapılacak.

Japonyua , geçtiğimiz haftalarda bir değişikliğe gitmiş ve işçi talep edilecek ülkeler listesine yeniden Türkiye 'yi almıştı. Bu değişikliğin ardından en çok merak edilen konu , Japonya 'ya işçi alımının ne zaman olacağı, başvuruların nasıl olacağı araştırılmaya başlandı. Biz de kamubulteni.com 'a gelen yoğun mesajlar sonrası bu haberimizi kaleme aldık.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işçi alımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"No: 85, 1 Nisan 2019, Japonya’da Yabancı Kişilerin Oturma İzinlerini Düzenleyen Yeni Yasa Kapsamında, Yabancı İşçi Kabul Edilmeyecek Ülkeler Listesinden Türkiye’nin Çıkarılması Hk.
Japonya’da, 1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe giren yabancıların oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa kapsamında, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden Türkiye’nin çıkarılmasından memnuniyet duyuyoruz.

Bu adımın tarihi ve köklü bağlara sahip olduğumuz Japonya ile aramızdaki dostane ilişkilerin ruhuna uygun olduğunu düşünüyoruz."

300 BİN İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Konu ile ilgili alınan bilgilere göre Japonya , yurt dışından 2019 yılı içinde 300 bin işçi alımı yapacak. Türkiye 'den 300 bin işçi alımı yapılmayacak tüm ülkelerden yapılacak bu alımda Türkiye 'den kabul edilecek işçiler de var. 

İŞKUR ARACILIĞIYLA ALIMLAR YAPILACAK

İŞKUR'dan yapılan açıklamada , Japonya 'ya işçi alımının İŞKUR aracılığıyla yapılacağı bildirildi. Türkiye , yurt dışına işçileri İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirmektedir. İŞKUR koordinesinde gerçekleştirilen işçi alımı ile ilgili henüz bir duyuru yayımlanmadı.

ALIM YAPILACAK SEKTÖRLER

Ülkede en büyük işçi ihtiyacı inşaat, tarım ve gemi yapımı sektörlerinde. Turizm geliştiği için otelcilik, perakende satış gibi alanlarda da özellikle İngilizce ve diğer dilleri konuşan kişilere ihtiyaç artıyor. Yaşlı ve emeklilerin bakımında çalışacak işçilere de ihtiyaç var.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Edinilen son dakika bilgilerine göre işçi alımı için çalışmaların başladığı ve yakın zamanda başvuruların alınacağı bildirildi. 

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

İŞÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN