Jandarma Uzman Erbaş Sonuç Açıklama Tarihi ve Mülakat Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyesinde istihdam etmek üzere farklı meslek sınıflarına uzman erbaş alımı için başvuruları aldı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Mülakatlar ne zaman ve nasıl olacak?

Jandarma Uzman Erbaş Sonuç Açıklama Tarihi ve Mülakat Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı en az ilkokul mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı için geçtiğimiz haftalarda ilan yayımladı.

Temmuz ayının ilk yarısında yayımlanan ilana başvurular bugün mesai bitimine kadar alındı. On binlerce aday, Jandarma bünyesinde uzman erbaş olabilmek için başvurusunu yaptı. Başvurusunu internet üzerinden tamamlayan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak Jandarma 'ya uzman erbaş olmak için başvuru yapan ve sonuçlar için adaylar için bu haberimizi kaleme aldık.

Uzman erbaş ön başvuruları 13 Temmuz günü başladı ve 30 Temmuz günü saat 17,00'da sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçların açıklanması beklenmeye başladı. Jandarma'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada başvuru sonuçlarının 7 Ağustos günü açıklanacağına yer verildi. Ön başvuruların 7 Ağustos'ta açıklanmasının ardından 27 Ağustos günü seçim aşamaları başlayacak. Sonuçlar açıklanınca adaylara tarih ve adres verilecek Betgaranti ve adayların bu tarihte seçim aşamalarına girmesi istenecek. 

MÜLAKAT SIRASINDA ADAYLARIN GETİRECEĞİ EVRAKLAR

MÜLAKAT AŞAMALARI

Adaylar öncelikle yazılı sınava alınacak. Evrakları tam olan ve yazılı sınavda başarılı olan adyalar, bu aşamanın ardından önsağlık muayenesine alınacak ve daha sonra spor mülakatına alınacak. Uygulamalı mesleki bilgi sınavına da alınacak adaylar son olarak sözlü mülakata alınacak. 

Sözlü mülakatı da başarı ile geçen adaylar uzman erbaş olmaya hak kazanacak. Sağlık kurulu raporunun da alınmasının ardından güvenlik soruşturması da yapılacak ve kazanan adaylar eğitimlere alınacak. 

Spor mülakatı ise şu şekilde;

Sonuçlar açıklandığı anda ve yeni uzman erbaş alım ilanı yayımlandığı anda haberdar olmak için;

Kamubulteni.com  | Ankara