İzmir'de Sosyal Medya Üzerinden Terör Propagandası Yapanlara Gözaltı

İzmir'de sosyal medya hesapları üzerinden bölücü terör örgütlerinin propagandasını yaptığı belirlenen 10 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Şüpheli şahıslardan 6'sı polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

İzmir'de Sosyal Medya Üzerinden Terör Propagandası Yapanlara Gözaltı

İzmir'de sosyal medya hesapları üzerinden bölücü terör örgütlerinin propagandasını yaptığı belirlenen 10 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Şüpheli şahıslardan 6'sı polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen talimatın ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, şehir merkezi ve Urla'da bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Teknik ve Fiziki takip sonucunda belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Savcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi : Facebook, Twitter, çeşitli forum ve bloklar gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden DHKP/C, THKO, TKP/ML, MLKP, THKP/C ve TDKP terör örgütleri içerisinde silahlı faaliyet göstermekte iken girdikleri çatışmalarda ölü ele geçen örgüt mensuplarına ve terör örgütlerinin sözde kurucularına sahip çıktıkları, yaptıkları yorumlar ile silahlı mücadeleyi savundukları, kamuoyunu yanlış bilgilendirdikleri, güvenlik güçleri tarafından terör örgütlerine yönelik yapılan tüm operasyonları eleştirip güvenlik güçlerini operasyonların sorumlusu olarak göstermeye çalıştıkları tespit edilen 10 şüpheliye yönelik İzmir C. Başsavcılığının talimatıyla bu sabah İzmir il ve ilçelerinde yapılan operasyonda; Birol A., Ayhan F., Levent Ç., Demir D., Gülizar A. ve Menderes Y. yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda örgütsel yayınlar ve digital materyallere el konulmuştur. Diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.