İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan Merkez Bankası Çıkışı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Merkez Bankası’nın kanuna aykırı harcamalarına tepki gösterdi.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan Merkez Bankası Çıkışı

Merkez Bankası, kanuna aykırı olarak personelinin ve yakınlarının sağlık giderleri için geçtiğimiz yıl 52 milyon lira harcadı. 8 yıldır konuyla ilgili olarak Sayıştay'ın uyardığı kurumun kasasından bugüne kadar özel sağlık harcamaları için toplam 262 milyon liradan fazla para çıktı.
“HUKUKSUZLUK, KANUN TANIMAZLIK AKP DÖNEİNDE ARŞA ULAŞMIŞ DURUMDA”
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da kanuna aykırı harcamalara ilişkin açıklama yaparak Merkez Bankası’na tepki gösterdi. İYİ Partili Yokuş şunları söyledi:
“Sayıştay Raporunda görüyoruz ki 2013’de 23.4 milyon TL ile başlayan kanunsuz harcamalar, 2020 yılına kadar 28,7 milyon lira artarak 52,1 liraya ulaşmış. Merkez Bankası’nın 8 yıl boyunca yaptığı toplam kanuna aykırı harcama 262,5 milyon lira olmuş. Merkez Bankasının bu paraları harcaması ise vatan millet için değil tabi ki. Kurumun personeli ve ailelerinin sağlığı için harcanmış. Hukuksuzluk, kanun tanımazlık AKP döneminde arşa ulaşmış durumda. Devletin, milletin parası har vurulup harman savruluyor. AKP’li vasıfsızlar tek maaşla dahi yetinmezken memleketin evlatları asgari ücrete mahkûm bırakılıyor. Bugün milyonlarca insan açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamını sürdürmeye, ay sonunu getirmeye çabalıyor. Mutfakta tencere kaynamazken, AKP’liler boş ocağın altını sonuna kadar açıyor. Onun da parasını bu millet ödüyor. Ama az kaldı. Bu kirlilik, bu yolsuzluk, bu kanunsuzluk ilk seçimde tepe taklak olacak. İYİ’lerin iktidarında karnı doyan kişiler bu milletin evlatları olacak. İşçiler, öğrenciler, emekliler, memurlar olacak…”