İYİ Partili Ayhan EREL’den ÖSYM Sınav Ücretlerine Sert Çıkış

Adayların ÖSYM sınav ücretlerine tepkisinin ardından, Milletvekili Ayhan EREL'de ÖSYM ücretlerine tepkisini TBMM'de gösterdi.

İYİ Partili Ayhan EREL’den ÖSYM Sınav Ücretlerine Sert Çıkış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, ÖSYM sınav ücretlerine tepki gösterdi. 2022 KPSS sınav başvurularının başlamasıyla sınav ücretlerinin ortaya çıkması ve ardından gelen aday tepkilerini meclise taşıyan Aksaray Milletvekili, işsiz gençlere yapılan adaletsizliğe son verilmesi çağrısında bulundu. 

KPSS sınav ücretinin yanı sıra YKS, DGS, MSÜ gibi ÖSYM tarafından uygulanan sınavların ücretlerinin de mağduriyetlere yol açtığının altını çizen İYİ Partili Erel’e gençlerden büyük destek geldi.

Ayhan Erel’in TBMM konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


"Memur olmak isteyen gençlerimizin heyecanla beklediği 2022 KPSS başvuruları başladı. Tabii KPSS sınav ücretleri de belli oldu. ÖSYM'nin açıklamasına göre KPSS'ye girecek adaylar, Alan bilgisinde oturum başına 85 TL,  ÖABT her bir alan için 115 TL ödemek zorunda... 

Adaylar diyor ki, "Galiba, ülkenin ekonomisini ÖSYM sınavlarına girenler kalkındıracak. Böyle ücret politikası olmaz." 

TYT ve AYT için  230 TL, KPSS 4 oturum için 460 TL, MSÜ için 130 TL, DGS için 190 TL, ALES için 185 TL isteyen ÖSYM'ye tepki çok büyük. Memur adayları tepkilerinde sonuna kadar haklı, bir an önce ücretlerde düzenlemeye gidilmeli , mağduriyetlere son verilmelidir."