İYİ Parti'den Asgari Ücret Tepkisi: 25 Milyon İnsanla Alay Ediyorlar

İYİ Parti'den asgari ücret tepkisi geldi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Paçacı, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücretle vatandaşların geçinmesinin mümkün olmadığını, sadece çay ve simitle beslenilse dahi işin içinden çıkılmadığını söyledi.

İYİ Parti'den Asgari Ücret Tepkisi: 25 Milyon İnsanla Alay Ediyorlar

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısının ardından alınan asgari ücret kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki dönemlerde yaptığı çay-simit hesabını hatırlatan İYİ Parti'li Paçacı, asgari ücretli vatandaşlarla alay edildiğini söyledi.

Paçacı, "Çay ve simit hesabı yapalım. 2 simit bir çay alsanız 5 TL, bir günde 5 kişilik aile Sn. Cumhurbaşkanının hesabıyla gidiyorum bir öğün 25 lira, 3 öğün 75 TL, 30 gün 2250 lira... Ki bu bir pastanede ya da kafede içilen çay ve simit değil. Elde kalan ise 75 lira. Bu 75 lira ile hem kiranızı ödeyeceksiniz, hem ısınacaksınız, hem elektrik parasını ödeyecek , hem okul, hem yol masrafını ödeyeceksiniz. Ve çocuğunuza da harclık bırakacaksınız. Değerli arkadaşlar ; bugünkü yönetim 25 milyon insanla alay etmektedir." şeklinde konuştu.