İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Andican'ın İstifasıyla İlgili Akşener'den İlk Yorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den , partisinin TBMM Grup Başkanı Andican'ın istifasına ilişkin ilk açıklama geldi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Andican'ın İstifasıyla İlgili Akşener'den İlk Yorum

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanı Ahat Andican, partisinin TBMM Grubundaki görevinden istifa ettiğini BBC Türkçe'ye açıklamıştı. Konuyla ilgili bugün basın mensuplarından gelen sorulara yanıt veren Akşener, Andican'ın İstanbul milletvekili olduğunu hatırlatarak, sahadaki çalışmalarına hız vereceğini bu yüzden görevden ayrılmayı tercih ettiğini, partideki çalışmalaırnı sürdüreceğini söyledi.

Ahat Andican'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceği ise merak konusu. Bugün bazı basın yayın organlarında İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ı göstermeye hazırlandığı iddia edilmiş, fakat İYİ Parti Genel Merkezi'nden ve hemen ardından Genel Başkan Akşener'den iddialarla ilgili yalanlama gelmişti. Akşener, "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve İYİ Parti'nin büyükşehir  belediye başkan adayları olarak anılan isimlerle ilgili, "İsmi söylenen her  arkadaşımızın her görevi en üstün niteliklerle yerine getireceğini sizinle  paylaşmam lazım. Çok kıymetli arkadaşlarımız ama bu haberin kaynağı nedir  bilmiyorum. Bizden olmadığını söyleyebilirim" demişti.