İYİ Parti Lideri'nden İşsizlik, EYT, KPSS ve 3600 Ek Gösterge Çıkışı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener , Kocaeli'de Millet İttifakının ortak mitinginde konuştu. Burada 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar, kpss ve işsizlik sorunlarına dikkat çeken Akşener, KPSS'den yüksek puan alan gençlerin mülakatlarda elendiğini, haksızlıklara vatandaşın dur demesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Lideri'nden İşsizlik, EYT, KPSS ve 3600 Ek Gösterge Çıkışı

İYİ Parti Lideri'nden İşsizlik, EYT, KPSS ve 3600 Ek Gösterge Çıkışı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener , Kocaeli'de Millet İttifakının ortak mitinginde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli'de millet ittifakı mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi.

HÜKÜMETE 3600, EYT VE İŞSİZLİK ELEŞTİRİSİ

Burada her iki lider de ekonomi, emeklilikte yaşa takılanlar, yerel seçimlerde cumhur ittifakının 'Beka' açıklamaları, 3600 ek gösterge ve işsizlik sorunlarına dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önceki mitinginde yaptığı işsizlik açıklamalarına tekrar değinirken, hükümetin 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar ve işsizlik sorunlarıyla ilgili çözüm üretmek yerine muhalefet partileriyle uğraşmayı tercih ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini önce hapisle daha sonra maddi tazminat ile korkutmaya çalıştığını söyledi.

'KPSS'DEN YÜKSEK PUAN ALANLAR DEĞİL, MÜLAKATTA YÜKSEK PUAN VERİLENLER ALINIYOR' ELEŞTİRİSİ

Gençlerin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, kamuda iş bulmak isteyen gençlerin önüne ise mülakatın çıktığını belirten Akşener, KPSS'den 85 puan alan gençlerin mülakatta elendiğini, KPSS'den 55 puan alan iktidar yanlısı kişilerin ise mülakatlarda yüksek puan alarak kamuda istihdam edildiklerini söyledi. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Cumhurbaşkanının muhalefete yönelik yaptıklarından daha az eleştirilerde bulunduğunu onlara sadece 'Türemiş' dediğini söyleyen Akşener, 31 mart yerel seçimlerinde vatandaşın sandığa giderken, ekonomi, 3600 ek gösterge, işsizlik, emeklilikte yaşa takılanlar gibi konuları unutmaması gerektiğini söyledi.