İYİ Parti'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile İlgili Yeni Teklif

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili muhalefet partilerinin ısrarı devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan fakat komisyonda reddedilen EYT düzenlemesiyle ilgili yeni bir öneri daha gündeme getirdi. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların maaşlarının emeklilik yaşı gelene kadar parçalar halinde ödenebileceğini söyleyen Akşener, 'Gelin bu düzenlemeyi meclisten geçirelim' dedi.

İYİ Parti'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile İlgili Yeni Teklif

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yeni bir öneriyi mecliste dile getirdi. İYİ Parti TBMM Grup toplantısında konuşan Meral Akşener, İYİ Parti'nin EYT teklifinin reddedildiğini fakat yeni bir önerileri olduğunu söyledi.

Akşener, "Emeklilikte yaşa takılanlar, Sn. Erdoğan'ın ifade ettiği gibi 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız. Madem teklifimizi reddettiniz bakın bu konuda vatandaşımızı rahatlatıcak bir önerimiz daha var. Söz gelimi 25 yıl prim ödemiş bir insan emekliliğe hak kazanıyor, maaş alımı için 15 yıl beklemek durumunda kalıyor. Bu 15 yılın ilk 5 yılında maaşının yarısı, ikinci dilimde yüzde 65'i, son dilimde yüzde 80'i ödenebilir, yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenir. " dedi.

MHP , HDP, CHP ve İYİ Parti EYT Tekliflerinin Arkasında Duracak

Muhalefet partileri , Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda kanun tekliflerini meclise getireceklerini belirtiyor. İlgili tekliflerin meclisten geçmesi için gerekli salt çoğunluk mevcut. EYT konusunda muhalefetin birlikte hareket etmesi halinde düzenlemenin meclisten geçmesi bekleniyor.