İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'tan 'Kızılay' Çıkışı: Başkası Yapsa Hapisteydi

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın tepki çeken açıklamaları ve sosyal medyadan daha önce yaptığı FETÖ paylaşımlarını hatırlatarak tepki gösterdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'tan 'Kızılay' Çıkışı: Başkası Yapsa Hapisteydi

Kızılay'ın yıpratılmaması gereken bir kurum olduğunu vurgulayan Koncuk, AK Partililerin Kızılay Başkanı'na tepki göstermemesine , "Bu adamı siz hazmediyorsanız yazıklar olsun vallahi, yazıklar olsun! Böyle bir adamı, FETÖ'yü öven, FETÖ'yle olmaktan gurur duyduğunu bu şekilde paylaşarak ifade eden bir adamı Kızılayın başında görmek sizi mutlu ediyorsa saadetiniz ebedî olsun diyorum, bu şahsı da milletimiz adına kınıyorum." şeklinde çıkıştı. İYİ Parti ADana Milletvekili Koncuk TBMM Genel Kurulu'nda şunları söyledi: 

Şimdi, bu Kızılayla ilgili bu kürsülerde çok şey söylendi, çok şey yazılıp çizildi; onları tekrar burada söylemeyeceğim, tekrara girmeyeceğim çünkü Kızılay, Başkanı Kerem Kınık'ın bu yaklaşımlarından dolayı gerçekten yıprandı maalesef. Yani yüz elli iki yıllık millî bir kuruluşumuzdur Kızılay, bu milletin medarıiftiharı bir kuruluştur ama beceriksizce yönetildiği zaman, siyasi birtakım angajmanlara girmiş insanlar tarafından yönetildiği zaman kurumlar maalesef böyle zelil hâle geliyor.

Ben bu BAŞKENTGAZ'ın Kızılay üzerinden, Kızılayı emanetçi yaparak Ensara, oradan TÜRKEN'e gönderdiği paradan bahsetmeyeceğim, onu tüm Türkiye biliyor; ben şundan bahsedeceğim: Bu Kızılay Başkanı nasıl bir adam? Bunu Türkiye görsün. Bir "tweet" atmış, diyor ki: "Amerikalı bir arkadaşım Türkiye'de okuyan çocuklarının kendilerini Türk sandığını söyledi." Bir karikatür koymuş buraya. Adam Andımız'a karşı, bakın. Bir adam Andımız'ın söylenmesini istemeyebilir; bu, hayata bakış açısıyla ilgilidir, siyasi düşüncesiyle, dünya görüşüyle ilgilidir, buna saygı duyarım. Ben Andımız'ın okunmasından yanayım, İYİ PARTİ Grubu da öyle fakat adam öyle bir anlatıyor ki… Bakın, karikatürde, arkada "Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi" yazıyor. Kafasına huni geçirmiş bir hasta -hasta ki hastanenin önünde- "Türküm! Deliyim! Çelişkenim!" Bakın, burada.

Şimdi, değerli milletvekilleri, Andımız'a karşı olursunuz, yanında olursunuz; Türk olmak, Türklük falan nesebinizle ilgili de olabilir tabii, sizi rahatsız da edebilir, buna da saygı duyarım ben. Herkesin Türklüğe saygı duyması gerekmez. Allah'a şükür biz "Ne mutlu Türk'üm diyene." sözünü gururla ifada ederiz, o da ayrı mesele. Bu adam Kızılay Başkanı yani bu kurumu siyasallaştırmış. Acaba, iktidar 2013 yılında Andımız'ı kaldırmadan önce de Andımız'la ilgili böyle paylaşımlar yapıyor muydu, iktidarın paralelinde mi davranıyor? Yani iktidar neye "Yanlış." diyorsa Kerem Kınık ona "Yanlış." diyor, neye "Doğru." diyorsa Kerem Kınık ona "Doğru." diyor. Bu adam Kızılayın Başkanı yahu, 82 milyonun hayır hasenat yapması gereken bir kurumunun başkanı.

Bakın, başka yerde şöyle diyor: "Hoş geldin Şivan Perwer, ne iyi ettin." Yani o çözüm sürecinde de Hükûmetle paralel yürümüş bu adam, Hükûmetle paralel. Şimdi sövüyordur muhtemelen Şivan Perwer'e. 2012'de "İki saat önce Amerika'da." diye Fetullah Gülen'in resmini paylaşıyor. "İki saat önce Amerika'da." Kendisi de orada...

Bir vatandaş, gariban, öğretmen, memur, polis filan bu resmi paylaşsa FETÖ'cülükten şu anda içeride hapisti bu adam, hapisti ama bu adam Kızılayın Başkanı.

Bu adamı siz hazmediyorsanız yazıklar olsun vallahi, yazıklar olsun! Böyle bir adamı, FETÖ'yü öven, FETÖ'yle olmaktan gurur duyduğunu bu şekilde paylaşarak ifade eden bir adamı Kızılayın başında görmek sizi mutlu ediyorsa saadetiniz ebedî olsun diyorum, bu şahsı da milletimiz adına kınıyorum.