İtalyan Stawan Müslüman Olup Siirt’e Yerleşti

İtalya Uyruklu genç adam Müslüman olup Siirt’e yerleşti. Adını değiştiren Stawan’ın yeni ismi ‘Yasin’ oldu.

İtalyan Stawan Müslüman Olup Siirt’e Yerleşti

32 yaşındaki İtalyan Stawan Stefano Müslüman oldu. Üniversiteyi tamamladıktan sonra Belçika’nın Brüksel kentine yerleşen adam burada Müslüman oldu.

Stawan Stefano, Belçika’da tanıştığı Türk, Faslı, Afgan ve Pakistanlı arkadaşları sayesinde Müslümanlığa ilgi duymaya başladı.

Arkadaşlarının yaşantısına şahit olan Stawan, onlar özenmeye başladı. Müslümanlığın, medyada gösterilen gibi bir din olmadığını gören genç adam Müslüman olmaya karar verdi.

8 Yıl Önce Müslüman Oldu

2014’te İslamiyet’i seçen Stawan, daha sonra Türkiye’ye geldi. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve Arapça gibi 8 dil bilen Stawan, Antalya, Isparta ve daha sonra da Bursa’da tercümanlık yaparak geçimini sağladı.

Türkiye’de Evlendi

2 yıl önce Vanlı biri ile evlenen Stawan’ın bir kız çocuğu oldu ve ismini Meryem koyular. İslamiyet’i daha iyi anlamak ve yaşamak için Siirt’e eşi ve kızıyla yerleşen Stawan, burada tercüman olarak çalışmaya devam etti.

Adı Yasin Oldu

İsmini arkadaşlarının koyduğunu belirten Stawan şu ifadeleri kullandı:

“Mesela erkekler kadınları dövüyor diye çok düşündüm. Faslı, Afgan, Pakistanlı ve Türk arkadaşlar edindim, hakikatı gördüm. Türkiye’de Antalya, Isparta ve Bursa gibi şehirlerde yaşadım. Daha sonra Siirt’e yerleştim. 1 yıl sonra Türk vatandaşı olacağım. Halen kimliğimde Stawan olarak yazıyor. Buradaki arkadaşlarım benim adımı 'Yasin' koydular.

Annesi de Müslüman Oldu

Şu anda ailem Hristiyan ancak annem benden ötürü Müslüman oldu. Anneme Müslümanlığı öğrettim. Babam ve kardeşim hala Hristiyanlar. Kur'an-ı Kerim’i okudum. Çok etkilendim ve böyle Müslüman olmaya karar verdim. Bu benim için büyük bir karardı. Türkiye’de eşim ile tanıştım kendisi Vanlı. Şu an 6 aylık bir kızımız var. Mutlu bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. Bursa’da bir evimiz var bu evi sattıktan sonra Siirt’e tamamen yerleşmeyi hedefliyorum. Kiralık bir evde yaşıyoruz. İş olarak ise tercümanlık yapıyorum. İnternet ortamında öğrencilere İngilizce ve İtalyanca ders veriyorum. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /