İtalya'da Koronavirüs Salgınında Ölü Sayısı 10'a Yükseldi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle an itibariyle 2 bin 600'ün üzerinde kişi hayatını kaybederken, ölümcül virüs son günlerde Avrupa'da da büyük paniğe neden oldu.

İtalya'da Koronavirüs Salgınında Ölü Sayısı 10'a Yükseldi

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 10'a yükseldiği bildirilirken, İtalya Başbakanı Conte, ülkenin sanayi yükünü çeken Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki koronavirüs vakalarının ekonomiyi de çok güçlü sarsacağını söyledi. İtalya'ya komşu Avusturya'da da iki vaka tespit edildi. Avusturya'nın batısında yer alan Tirol eyaleti Başbakanı Platter bölgelerinde yaşayan iki İtalyan'da koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı. Platter, yerel basına yaptığı açıklamada, ilgili kişilerin İtalya'nın Lombardiya bölgesine yaptıkları seyahat esnasında virüsü kaptıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Balkan ülkelerinden Hırvatistan'da da ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği kaydedilirken, Hırvatistan Başbakanı Plenkovic, başkent Zagreb'te konuya dair yaptığı açıklamada, koronavirüsün genç bir hastada görüldüğünü fakat belirtilerin hafif olduğunu söyledi.