İtalya Başbakanı 115 Bin EURO Maaşı Reddetti! Maaş Almadan Çalışacak...

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin görev için herhangi bir ücret almadığı açıklandı.

İtalya Başbakanı 115 Bin EURO Maaşı Reddetti! Maaş Almadan Çalışacak...

İtalya'daki hükümetin internet sayfasından yayımlanan şeffaf yönetim belgesinde Mario Draghi'nin ilgili görevle bağlantılı herhangi bir ücret almadığı beyan edildi. Eski Avrupa Merkez Bankası Başbakanı Draghi, İtalya'da bir önceki koalisyon hükümetinin çökmesinin ardından geçtiğimiz Şubat ayında Cumhurbaşkanının talimatıyla hükümet kurmakla görevlendirilmişti.

Parlamento üyesi olmayan Draghi'nin kısmen teknokratlar kısmen de siyasetçilerden oluşan koalisyon hükümeti 13 Şubat'ta göreve başlamıştı. Hükümetin yayımladığı şeffaflık beyanına göre 73 yaşındaki Mario Draghi geçtiğimiz yıl 581 bin euro gelir beyan etti.  

Draghi'nin mal varlığı bazıları ortaklı olmak üzere 10 gayrimenkul ve 6 arsa olarak açıklandı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre önceki dönem başbakanı Conte'nin yıllık 114 bin euroluk başbakan maaşında kesinti yaptığı 91 bin euro maaş aldığı kaydedildi. Conte'nin 2018'de göreve geldiğinde senelik gelirinin 1.2 milyon euro civarında olduğu kaydedildi. Mario Draghi'nin herhangi bir kayıtlı otomobili gözükmezken, Conte'nin Jaguar marka bir otomobilinin beyanları arasında yer aldığı gözlemlendi. Finans gazetesi Il Sole 24 Ore'ye göre , bir başbakanın senelik gelir açısından rekoru ise İtalya'nın eski başbakanlarından Berlusconi'ye ait. Gazetenin erişilmez olarak tanımladığı Berlusconi'nin en yüksek gelir beyanı, 2006 yılında senelik 139 milyon euro olarak kayıtlara geçti.