İstiklal Caddesi Yaya Geçişine Açıldı

İstiklal Caddesi yaşanan bombalı saldırı sonrası trafiğe kapanmıştı. Ağaçların ve saksıların kaldırılmasının ardından istiklal caddesi yeniden trafiğe açıldı. 

İstiklal Caddesi Yaya Geçişine Açıldı

13 kasım pazar günü İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen bombalı terör eylemi nedeniyle İstiklal caddesi trafiğe kapatılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan kontrol işlemlerinde saksılar ve ağaçlar kaldırılmıştı. Ağaç ve saksıların bir kamyona doldurulup yok edilmesi nedeniyle vatandaşların sokağa girişi ve çıkışı yasaklandı. İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde gece boyunca temizleme işlemi yapıldı. 


Beton saksıların temizlenmesi, ağaçların temizlenmesi sonrasında bu sabah saat 6 civarında istiklal caddesi trafiğe açıldı. 13 kasım pazar günü meydana gelen olayda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. Bu acı olayın ardından İstanbul Valiliği hemen bir açıklama yaparak güvenlik önlemleri alınacağını söylemişti ve sokağı trafiğe kapatmıştı. Neticede temizleme işlemine gidilerek istiklal caddesi'ndeki birçok ağaç ve saksı kaldırıldı. Sokak boş bir görünüm kazandı.