"İstifanın eşiğindeyiz" dedi Görevden Alındı

AK Parti'de "İstifanın eşiğindeyiz" diyen Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı.

"İstifanın eşiğindeyiz" dedi Görevden Alındı

Tomakin, Ordu Milletvekili aday listesini beğenmeyerek sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek paylaşımda bulunmuştu. "Seçimde yaşayabileceğimiz riskleri üstlenmek istemiyorum. İstifanın eşiğindeyiz" diyen AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Tomakin'in yerine Selman Altaş'ın atandığı belirtildi.

Ak Parti'nin Ordu için hazırladığı listedeki isimlerse şehirde büyük bir tartışma yarattı. AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, İllerindeki milletvekili aday listesine itiraz ederek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu'da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz" dedi.

Tomakin´in paylaşımları parti içinde büyük tartışma yaratırken, AK Parti Teşkilat Başkanlığından son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada Ordu İl Başkanı Halit Tomakin'in görevden alındığı ve yerine Selman Altaş'ın atandığı ifade edildi.