İşte Türkiye’de Yakıt Tüketimi En Az Olan Araçlar Bazıları Çok Şaşırtacak

Gerek ülkemizde gerekse de küresel çapta akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar araç alacakları düşük yakıt tüketen modellere yönlendiriyor. Peki en az hangi araçlar yakıt tüketiyor, ortalama yakıt tüketimleri ne kadar?

İşte Türkiye’de Yakıt Tüketimi En Az Olan Araçlar Bazıları Çok Şaşırtacak

Benzinin 20 liranın üstünde motorinin ise 27 lira seviyelerinde olması, vatandaşları araç alırken farklı seçenekleri değerlendirme aşamasına itiyor. Önceden ana kriter olarak araç fiyatları ve beğeniler öne çıkarken şimdi ana kriterlere yakıt tüketimi de eklendi.

Yakıt tüketimine göre tercih edilen araçlarda her döneme göre değişiklik yaşanırken araç alacaklar en çok hangi araçların yakıt tükettiğini merak ediyor. İşte yakıt tüketimi en düşük olan araçlar;

Fiat Egea 1.3 Multijet

Fiat’ın ülkemizde en çok tercih edilen binek aracı olan Egea’nın bazı modellerinde düşük yakıt tüketimi kullanıcıları oldukça memnun ediyor. Egea’nın 1.3 modelindeki 95 HP motorunun 100 kilometrede tükettiği yakıt miktarı 4,1 litre.

Renault Megane 1.5 DCİ

Bir dönemin efsanevi aracı Megane, yeniden piyasalarda boy göstermeye başladı. Son dönemde şık tasarımlarıyla karşımıza çıkan Megane modelin 1.5 DCI 110 HP ve 115 HP dizel motorlu olan versiyonunun 100 kilometrede tükettiği yakıt miktarı  3,3 ile 4 litre arasında yer alıyor.

Volkswagen Passat 2.0 TDI

Her ne kadar yüksek motorlu olmasına rağmen bu listeye girmiş olması şaşırtıcı görünüyor. Bu versiyonda turbo beslemeli dizel motoru verimli bir performans sergiliyor. Bu modelin 100 kilometrede tükettiği yakıt miktarı 3,9 litre.

Citroen C4 1.5 BlueHDi 130 HP EAT8

Kendine bu listede yer bulan Citroen’in bu modelinin 100 kilometrede tükettiği yakıt miktarı sadece 3,8 litre.

Toyota C-HR 1.8L Hybrid

Toyota’nın bu serisinde 1.8 litrelik benzinli motoru ile beraber buna eşlik eden elektrikli ünite ile beraber 100 kilometrede tüketilen yakıt miktarı 3.8 litredir.

Citroen C-Elysee 1.5 BlueHDi 100 HP İleri Manuel

1.5 litrelik bu dizel motorda 100 kilometredeki yakıt tüketimi 3,7 litredir.

Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 110 HP 6 MT

SUV model kendine en uygun yakıt tüketimli araç listesinde yer bulmayı başardı. Bu modelinde 100 kilometredeki yakıt tüketimi 3,7 litre olarak belirlendi.

Honda Jazz e:HEV

Hibrit modelin temsilcilerinden olan bu araç 100 kilometrede 3,7 litre yakıt tüketimi yapıyor.

Ford Focus 1.5L EcoBlue 6 İleri Manuel

Ford, Focus modeliyle bu listede kendine yer buluyor. 120 beygir gül elde edebilen bu model 100 kilometrede 3,4 yakıt tüketimine sahip.

Rakamlar günlük kullanıma göre farklılık gösterebiliyor. Belirlenen bu rakamlar, firmaların kendi resmi internet sitelerindeki veriler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Sizin de bu listeye eklemek istediniz ve gerçekten uygun yakıt tüketimi olduğunu düşündüğünü modeller var mı? Yorumlarınızda belitebilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /