İşte Savaşın Bilançosu 3.500'den Fazla Rus Askeri Öldürüldü

Bu sabah saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada 3500'den fazla Rus askeri öldürüldü, 200 asker esir alındı ifadeleri kullanıldı.

İşte Savaşın Bilançosu 3.500'den Fazla Rus Askeri Öldürüldü

Rusya-Ukrayna savaşında 3'üncü güne girilirken bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Washington Post'da yer alan habere göre, ABD'li yetkililerin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi Kiev'den ayrılması için yardım etmeye hazır olduklarını belirtildi. Zelenski'den bu teklife ret geldi. Sabahın erken saatlerinde bölgeden silah sesleri gelmeye devam etti. Ruslar Melitopol şehrini ele geçirdiklerini açıklarken Zelenski ise Kiev'den yeni bir video paylaşarak 'Hepimiz sahadayız, silah bırakmayacağız' mesajı verdi.

Interfax Haber ajansının aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Ukrayna’nın güneyindeki Melitopol şehrini ele geçirdi.

Haberde Bakanlığın şu açıklaması yer aldı:

“25 Şubat’ın gece geç saatlerinde, Azovskoye (Ukrayna) yakınlarındaki amfibi çıkarmasının ardından Rus birlikleri, direnişle karşılaşmadan Melitopol'a girdi."

''Hepimiz Sahadayız''

Ukrayna lideri Zelenski, saat 09.00'da Kiev'deki ofisinin önünden video paylaştı. "Hepimiz sahadayız.

Vatanımızı savunmaya devam ediyoruz. Adıma açılan sahte hesaplara inanmayın. Silahları bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Zelenski sözlerine şöyle devam etti;

"Günaydın Ukraynalılara! Bu gece, silah bırakmaya çağırdığımı iddia eden birçok bilgi ortaya çıktı. Bu sahte mesajlara teslim olmayın. Ben buradayım ve silah bırakmayacağız. Ordumuza ve ülkemize inanıyoruz. Ülkemizi koruyacağız! Zafer Ukrayna'nındır"

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden bugün saat 08.38'de yapılan açıklamada 3500'den fazla Rus askeri öldürüldü, 200 asker esir alındı ifadeleri kullanıldı.

Video gündem oldu

Tüm dünya gelişmeleri izlerken sosyal medyada paylaşılan bir video gündem oldu. Paylaşımda Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden bir saha komutanın Rus askerlerine "Bayraktarları beğendiniz mi? Sizce başınızın tepesinde uçuşan nedir? Sizinle savaşmak için her şeyimiz var. En iyisi teslim olun. Şimdilik esir alıyoruz. Şansınız varken kaçın." ifadelerini kullanıyor.