İşte Facebook, İnstagram, Youtube'da Yeni Dönem

Son dakika haberi: Sosyal Medya düzenlemesi , önceki dönemde TBMM'de kabul edilmiş ve düzenlemenin 1 Ekim 'den sonra geçerli olacağına yer verilmişti. Düzenleme bugün yürürlüğe girdi.

İşte Facebook, İnstagram, Youtube'da Yeni Dönem

Son dakika : Sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi.

Sosyal medya yasası , önceki dönemde MEcliste kabul edildi ve yürürlük tarihi 1 Ekim olarak açıklandı. Bu açıklamanın ardından 1 Ekim geldi ve sosyal medya düzenlemesi yürürülüğe girdi. 

Sz konusu düzenlemeye göre 1 milyondan fazla kullanıcıolan Twitter, Facebook, İnstagram ve Linkedin gibi sosyal medya şirketlerinin ürkiye 'de temsilci bulundurması zorunlu hale geldi. 

Temsilcilik çağrısına yanıtsız kalan ve Türkiye 'de temsilcilik açmayı reddeden şirketlere ise önce para ve reklam cezası, daha sonra bant daraltma cezası daha sonra ise kademeli şekilde yaptırımlar uygulanacak. 

Kişilik haklarını ihlal eden paylaşımlar  uygunsuz içeriklerin kaldırılması ve erişim engeli getirilmesi için başvuru, sosyal medya temsilciliklerine yapılacak. 

Mahkeme kararı ile uygunsuz olduğu belirtilen içerik 48 saat içinde kaldırılacak. Eğer olumsuz cevap gelir ve içerik kaldırılmazsa para cezası getirilecek. Daha sonra da içerik kaldırılmazsa sosyal ağar, doğacak zararlardan sorumlu olacak. 

Sosyal medya yasasıyla unutulma hakkı da getiriliyor. Kişilerin isminin geçtiği ve 'kişilik haklarına saldırı' olarak nitelendirdiği paylaşımlar arama motorlarında görülmeyecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA