İşte Evde Bakım Maaşının Yatacağı İller!

Evde bakım maaşınızı SMS veya E-Devlet hizmetleri aracılığıyla öğrenebilirsiniz!

İşte Evde Bakım Maaşının Yatacağı İller!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evde bakım maaşı, bu ay da ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ve onların bakımını üstlenen yakınlarına yatırıldı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 1 Haziran 2023 tarihinde ödeme alıp almadıklarını öğrenmek için merakla beklemeye başladı. Evde bakım maaşının yattığı iller ve gelecek ödemelerin tarihleri ise vatandaşların sorgulama listesinde yer alıyor.

Evde bakım maaşının yattığı bilgisini öğrenmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. İsteyen vatandaşlar, SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden maaş sorgulaması yapabilirler. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden evde bakım aylığı sorgulanabilmektedir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar ise cep telefonlarından SMS yoluyla bakiye sorgulaması yapabilirler. Bakiyelerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'ye bir SMS göndermeleri gerekmektedir. Bu işlem sonucunda operatör tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilecektir. Ziraat Katılım Bankası müşterileri, her ay düzenli olarak bakiyelerini SMS kodu aracılığıyla takip edebilirler.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, bakiye sorgulama işlemini telefonlarının SMS özelliğini kullanarak da gerçekleştirebilirler. Ziraat Katılım Bankası müşterileri, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'ye bir SMS göndererek bakiye takibi yapabilirler. Bu işlem sonucunda operatör tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilecektir.