İstanbul’un 3 Aylık Suyu İddialarına İSKİ’den Açıklama

Kış mevsiminin kurak geçmesiyle beraber bazı şehirlerde su problemleriyle ilgili haberler çıkmaya başladı. İstanbul’unda 3-4 aylık suyu kaldığı iddia edildi. Bu iddialara İSKİ’den cevap geldi.

İstanbul’un 3 Aylık Suyu İddialarına İSKİ’den Açıklama

Türkiye, son dönemlerin en kurak kışını yaşarken su kaynaklarının azaldığı iddiaları da ortaya çıktı. Bazı basın yayın organlarında İstanbul’un 3-4 aylık suyu kaldı iddiaları ortaya çıkarken İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSKİ) konu ile alakalı açıklama geldi.

İSKİ yaptığı açıklamada, Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında “Hiç yağış olmaması durumunda İstanbul’un 3,5 aylık su rezervinin bulunduğu iddialarına” yer verilmiştir dedi. Açıklamanın devamında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken şu açıklamalara yer verildi;

İstanbul’un su yönetimi, doğadaki su döngüsüne paralel dinamik bir süreçtir. Sadece barajlardaki su rezervi üzerinden yapılan açıklamalar, gerçeği tam olarak yansıtmamakta ve İstanbul Halkını endişeye sevk etmektedir.

İstanbul’un su ihtiyacının %55 ila %70’i direkt olarak akarsulardan, regülatörler vasıtası ile karşılanmaktadır. Regülatörlerden alınan veya alınacak olan sular, doğal olarak baraj doluluk oranlarında yer almamaktadır. Önceki seneler dikkate alındığında; 2020 yılında su ihtiyacının %55’i, 2021 yılında %72'si ve 2022 yılında ise %42'si regülatörlerden temin edilmiştir.

Ayrıca İstanbul’un su kaynakları farklı yağış bölgelerinde yer almakta olup, kesintisiz su temininin sağlanması için gerekli çalışmalar ile ilave yatırımlara aralıksız devam edilmektedir. Ocak ayı içerisinde devreye alınması planlanan Melen 3 Terfi Merkezi ile de İstanbul'a günlük 735 bin metreküp ilave su sağlayabilecek bir sistem çalışmaya başlayacaktır.

Sonuç olarak İstanbul'da kısa dönemde bir su problemi yaşanmayacağının altını bir kez daha çiziyor, başta 16 milyon hemşehrimiz olmak üzere tüm kamuoyunun bilgisine önemle duyuruyoruz!

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /