İstanbul'u Bekleyen Kar Fırtınası! Balkanlar'dan Gelen Soğuk Hava Şiddetli Etki Gösterecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası, İstanbul ve civarını etkisi altına alacak. Özellikle 7 kent için sarı ve turuncu uyarılar yayımlanırken, Trakya'da kar alarmları gündemde. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu detayları hakkında bilgi verdi.

İstanbul'u Bekleyen Kar Fırtınası! Balkanlar'dan Gelen Soğuk Hava Şiddetli Etki Gösterecek!

Soğuk Hava Etkisi Güney ve Batı Türkiye'yi Hissedecek

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerini etkileyeceği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirtildi. İstanbul, Bursa, Manisa, Antalya ve Isparta çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların, bazı noktalarda gök gürültülü sağanaklarla birlikte bekleniyor.

Sıcaklıklar Geriliyor!

Kuzeybatı kesimlerdeki kuvvetli kuzeyli rüzgarın etkisiyle sıcaklıkların belirgin bir şekilde (4 ila 12 derece) düşeceği öngörülüyor. Doğu bölgelerinde ise 2 ila 4 derece arasında bir artış beklenirken, diğer bölgelerde büyük bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın Gücü Artıyor!

Genellikle güneyden esen rüzgarın, Cuma günü kuzeybatı bölgelerde ara sıra orta kuvvette kuzeyli yönlere döneceği, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında ise zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor (40 ila 70 km/saat).

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarıları!

Gece saatlerinde Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. Bu durum nedeniyle, özellikle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sıcaklık Düşüşü ve Kar Yağışı Geliyor!

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ülke genelinde şu an için yağış beklentisi olmadığını, ancak yarından itibaren sıcaklığın düşeceğini ve yağışın başlayacağını belirtti. İstanbul'da cumartesi gününe kadar devam etmesi beklenen yağışlar ardından sıcaklığın 8 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Trakya'da ise kar yağışının başlaması öngörülüyor.