İstanbulluların beklediği müjde sonunda geldi! Tarih vererek oh çektirdiler

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya platformu X'ten yapmış olduğu paylaşımda, İstanbul'a kar yağışı için yeni...

İstanbulluların beklediği müjde sonunda geldi! Tarih vererek oh çektirdiler

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya platformu X üzerinden İstanbul’a kar yağışı hakkında yeni tahminlerde bulundu. Kentte beklenen kar yağışının bir türlü gerçekleşmemesi ve vatandaşların merakı, Prof. Dr. Şen'in açıklamalarıyla bir kez daha canlandı.

İstanbul’un Silivri'ye kadar etkisini gösteren ancak kent merkezinde yağışa dönüşen kar yağışı, İstanbulluları ne zaman beyaz bir örtüyle buluşturacak sorusunu gündeme getirdi. Prof. Dr. Orhan Şen, bu konuda vatandaşlar tarafından yöneltilen sorulara cevap vererek İstanbul'a kar yağışı için yeni bir tarih tahmininde bulundu.

kar yağışı

Meteoroloji uzmanı, İstanbul'da kar yağışı beklentisinin Şubat yarısından sonra hatta Mart başına kadar devam edebileceğini ifade etti. Ancak, kar yağışının gerçekleşebilmesi için gelen sistemlerde sıcaklığın 4 derecenin altına düşmesi gerektiğini vurguladı. Şen, bu durumun gerçekleşmesi halinde kar yağışının kaçınılmaz olacağını belirtti.

Vatandaşların "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorusuna cevap ararken, Prof. Dr. Orhan Şen, daha önceki açıklamalarının, "İstanbul'a kar yok, yağmayacak" şeklinde olmadığını net bir şekilde ifade etti. Aksine, hava sistemlerinin belirli koşulları sağlaması durumunda kar yağışının mümkün olabileceğini ve bu durumun da Şubat yarısından itibaren gelişebileceğini açıkladı.

Şen'in detaylı tahminleri, İstanbul'da kar heyecanını canlı tutarken, vatandaşlar gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Şubat ve Mart aylarında beklenen kar yağışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, Prof. Dr. Orhan Şen'in belirttiği koşulların olup olmamasına bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.