İstanbullular için Uyarı! Asit Yağmuru Öncesi Bunlara Dikkat

İstanbul'da beklenen asit yağmuru vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken, asit yağmurlarından korunmanın yöntemleri de en çok merak edilenler arasına girdi. Yağmurun yoğunlaştığı dönemlerde tek korunma yönteminin kapalı alanlarda kalmak olduğunu belirten uzmanlar, cilt sağlığı için mutlaka ama mutlaka asit yağmuru olduğu dönemlerde kapalı alanda kalmak gerektiğine dikkat çekiyor.

İstanbullular için Uyarı! Asit Yağmuru Öncesi Bunlara Dikkat

Asit yağmurlarının ortaya çıkardığı büyük problemlerin başında göz, akciğer ve cilt hastalıklarının geldiğini belirten uzmanlar, kükürt dioksit ve karbondioksit gazlarının kronik olarak solunmasıyla birlikte bir çok hastalık tehditinin beraberinde geldiğini bildiriyor.

Konuya dair basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, "sit yağmurlarının ortaya çıkardığı en büyük problemler göz, cilt ve akciğer hastalıklarında karşımıza çıkıyor. Çünkü havaya karışan kükürt dioksit ve karbondioksit gazlarının kronik olarak solunmasıyla beraber hava yollarında ciddi tahriş oluyor bu tahrişe bağlı olarak, kronik akciğer hastalarının daha çok etkilendiğini görüyoruz. Özellikle alerjisi olanlar, astımı olanların hem göz hastalıkları açısından gözdeki alerjik reaksiyonlar açısından hem de üst hava yolları ağız, burun bölgesi mukoza ve hava yolları dediğimiz dokulardaki tahrişlerden dolayı insanlar oldukça etkileniyorlar. Ardından solunum sıkıntıları başlıyor, nefes darlığı olabiliyor, hırıltılı solunumlar olabiliyor, hastaların geçmeyen öksürük şikayetleri başlayabiliyor. Bu hastalar özellikle kronik akciğer hastasıysa bu dönemlerde mutlaka kurtarıcı ilaçlarının dozlarını artırmaları ve uzman doktorları ile iletişim halinde olmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.