İstanbul'da Kentsel Dönüşüm İçin Heyecan Verici 5 Yıllık Plan Belli Oldu!

İstanbul'da bulunan 7,5 milyon bağımsız bölümden 1,5 milyonu acil bir şekilde dönüşüme ihtiyaç duyuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu kapsamda 5 yıl içinde devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm İçin Heyecan Verici 5 Yıllık Plan Belli Oldu!

Yeniden Dönüşüm Yol Haritası Belirlendi

Bakanlık, bu dönüşüm için kapsamlı bir yol haritası belirledi. Yapılan planlamalara göre, her yıl 350 bine yakın yeni yapı inşa edilecek. Bu yeni yapıların 600 bini konutlardan oluşurken, kalan 900 bin bağımsız bölüm ise iş yerleri, oteller, okullar ve hastaneler gibi farklı yapı tiplerine ev sahipliği yapacak.

Yarısı Bizden Kampanyasıyla Destek Devam Ediyor

Dönüşümü hızlandırmak ve desteklemek adına devam eden "Yarısı Bizden" kampanyası, hak sahiplerine çeşitli imkanlar sunuyor. Bu kapsamda, hibe ve 10 yıl vadeli kredi gibi destekler sağlanıyor.

Geçmişteki Dönüşümler ve Şu Anki Durum

2012 yılından bu yana İstanbul'da 800 bine yakın riskli bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı. Şu anda ise 170 bin bağımsız bölümün dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Bakanlığın Önem Verdiği Konular

Bakanlık, kentsel dönüşüm sürecinde sağlıklı ve güvenli bir yapılanma için gerekli tüm çalışmaları yürütüyor. Bunlar arasında dönüşümün finansmanı, planlama ve koordinasyonu gibi konular öne çıkıyor.

Yol Haritasının Hedefleri ve Faydaları

Belirlenen yol haritası doğrultusunda İstanbul'da 5 yıl içinde 1,5 milyon riskli bağımsız bölümün dönüşümü hedefleniyor. Bununla birlikte her yıl 350 bine yakın yeni yapı inşa edilmesi, kampanya destekli 200 bin konutun dönüştürülmesi ve rezerv alanlara 350 bin konut yapılması planlanıyor.

Bu adımların amacı ise deprem riskinin azaltılması, şehrin daha güvenli bir hale gelmesi, ekonominin canlanması ve kentsel yaşam kalitesinin artırılmasıdır.