İstanbul'da Kanlı İnfaz! İlhan Ünğan Öldürüldü

İstanbul Bağdat Caddesi'nde bir cinayet davasında azmettirici olarak aranan İlhan Ünğan, eşi ve oğlunun önünde uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İstanbul'da Kanlı İnfaz! İlhan Ünğan Öldürüldü

İstanbul'da Kanlı İnfaz! İlhan Ünğan Öldürüldü

İstanbul Bağdat Caddesi'nde bir cinayet davasında azmettirici olarak aranan İlhan Ünğan, eşi ve oğlunun önünde uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Korkunç olay, saat 16.30 sıralarında Bağdat Caddesi'nde yaşandı. İddialara göre, firari uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayına ilişkin firari sanık olarak aranan İlhan Ünğan, eşi ve oğluyla bir kafden çıkıp otomobiline yöneldiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Ünğan olay yerinde yaşamını kaybetti. Yabancı plakalı bir otomobilden silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişiler geldikleri araçla kaçarak izlerini kaybettirdi. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, olay yeri ekiplerinin incelemeleri devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre, Büyükçekmece'de 2014 yılında Ergenekon Davası'nın gizli tanığı olduğu belirtilen Zindaşti'nin kızı ve şoförü öldürülmüş, Ünğan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık yargılanıyordu. 

Büyükçekmece'de 2014  yılında Ergenekon Davası'nın gizli tanığı İranlı Naji Sharifi Zindashti'nin kızı Arzu Sharifi Zindashti (21) ve şoförü Devrim Öztunç'un (25) cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin davada firari sanık İlhan Ünğan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık yargılanıyordu.

 İddianamede, tutuklu Orhan Üngan, kardeşi firari sanık İlhan Ünğan'ın “Tasarlayarak 2 kişiyi öldürme suçuna azmettirmekö suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyordu.