İstanbul'da Fırtına Alarmı!

İstanbul'da Yaklaşan Fırtına ve Kuvvetli Yağış: Tedbirlerinizi Alın! Meteoroloji ve İstanbul Valiliği uyarıyor, güvende olmak için hazırlıklı olun...

İstanbul'da Fırtına Alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi'nde 10 Eylül 2023 Pazar günü öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmeye başlayacak olan rüzgarın, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtına etkisini 10 Eylül 2023 gece saatlerine kadar sürdürecektir.

Tedbirler ve İstanbul Valisi Davut Gül'ün Uyarısı

Halkı olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran İstanbul Valiliği, özellikle fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Ayrıca, İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Lütfen dikkat" diyerek vatandaşları uyarıyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar: Diğer Bölgeleri Etkileyecek Mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bu hava koşulları, Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarına neden olacaktır.

yagmur2.webp

Rüzgar ve Sıcaklık Değişiklikleri

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/saat) kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir.

BUDO Seferlerinde İptaller

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen deniz otobüsü (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Bursa Deniz Otobüslerinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 20.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile 20.45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri gerçekleştirilemeyecektir.