İstanbul'a İkinci Bir Felaket Yaklaşıyor: Prof. Celal Şengör Deprem, Açlık ve Salgın Hastalık Konusunda Uyardı!

Türkiye'nin en kalabalık ili olan İstanbul, 15 milyondan fazla nüfusuyla dikkat çekerken, ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, korkutan bir açıklama yaptı. Deprem uzmanı Şengör, kentin geleceğiyle ilgili endişe verici senaryoları dile getirdi ve vatandaşları uyardı. Açlık, salgın hastalıklar ve ağır sağlık sorunları gibi felaketlerin İstanbul'u tehdit ettiğini belirtti.

İstanbul'a İkinci Bir Felaket Yaklaşıyor: Prof. Celal Şengör Deprem, Açlık ve Salgın Hastalık Konusunda Uyardı!

Ülkemizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem faciasının ardından birçok uzman, İstanbul'un beklenen depremine dair ciddi uyarılarda bulunuyor. Bu çerçevede Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'un deprem riskini değerlendirdi.

Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul Depremi Uyarıları

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'daki deprem riski konusunda net ifadeler kullandı. İstanbul'u bekleyen 7 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşacak süreç hakkında "Birkaç gün içinde kentte açlık başlayacak. Yağmalar başlayacak. Bunu salgın hastalıklar takip edecek. Kenti ağır bir koku saracak." şeklinde konuştu. Şengör, salam zeminli bir evde yaşamasına rağmen bu uyarıları yaparak, İstanbul'daki riskleri vurguladı.

İstanbul Depremi Sonrası Beklenen Senaryo

istanbul-deprem.webp

Prof. Dr. Şengör, deprem sonrası İstanbul'un karşılaşabileceği senaryoları açıkladı. Depremin etkisiyle birçok bina yıkılacak veya hasar görecek, kurtarma çalışmaları için sokaklara giriş zorlaşacak ve yollar kullanılamaz hale gelecekti. Elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz altyapısı zarar göreceği için yangınlar başlayacak ve itfaiye ekiplerinin müdahale etmesi zorlaşacaktır. Kent dışından yardım gelmeyecek ve kurtarma ekipleri ulaşamayacaktır.

İstanbul Havalimanları ve Deprem Riski

İstanbul'daki havalimanları da depremden etkilenecek. Yeni havalimanı dolgu zemine yapıldığı için hasar alabilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Atatürk Havalimanı ise pistinin zarar görmesi nedeniyle sınırlı hizmet verebilecektir.