İstanbul ve Ankara için 65 yaş toplu taşıma kararı! Yeni karar bizzat duyuruldu

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği'nin, 65 yaş ve üstü yolcular için belirledikleri 4 gün reddedildi! 65 yaş üstü ücretsiz otobüse binmeye devam edecek.

İstanbul ve Ankara için 65 yaş toplu taşıma kararı! Yeni karar bizzat duyuruldu

İstanbul'da yaşayan 65 yaş üstü yolcuların toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz seyahat etme hakkı devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB), 65 yaş üstü ve diğer grupların ayın sadece belli günlerinde ücretsiz taşınabileceğini duyurmuştu. Bu karar, tartışmalara neden olmuştu.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü İrfan Demet bu konuyla ilgili açıklamada bulundu. Demet, TÖHOB'un açıklamasının İstanbul için geçerli olmayacağını belirterek, ücretsiz taşımanın devam edeceğini ifade etti.

toplu taşıma 65 yaş üstü

İETT Genel Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz yolcuların maliyetlerinin İBB tarafından karşılandığını aktardı. Bu nedenle ne yolculara ne de halk otobüsü işletmecilerine ek ücret talep edilmeyeceği vurgulandı.

Demet açıklamasında, 4736 sayılı yasa kapsamında ücretsiz taşınma hakkı olan yolcu gruplarının, İstanbul'da faaliyet gösteren toplu taşıma araçları tarafından taşınmaya devam edeceğini kaydetti.

Böylece İstanbul'da ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz seyahat etme hakkının süreceği teyit edilmiş oldu. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için ücretsiz toplu taşıma hizmeti, yaşlıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal katılımlarını teşvik etmek amacıyla sunulan önemli bir avantajdır. Toplu taşıma, birçok insan için temel bir ihtiyaçtır ve yaşlı vatandaşlar için ücretsiz erişim, onların ekonomik olarak rahatlamalarına yardımcı olur. Bu hizmet, yaşlıların aile ziyaretleri, hastane randevuları, alışveriş ve diğer günlük aktivitelerini daha kolay ve uygun bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanır.