İstanbul ve 15 kente kötü haber! Bu sefer çok kuvvetli geliyor

Meteorolojinin yaptığı sarı alarm ile 15 kent için sinyal verildi. Sarı alarm verilen kentlerde yoğun yağış etkili olacak. 7 mayıs tarihi ile riskli bölgeler belirlendi.

İstanbul ve 15 kente kötü haber! Bu sefer çok kuvvetli geliyor

Meteorolojiden yapılan son uyarı ile şiddetli yağış bekleniyor. Beklenen yağış durumu 15 kentte 17.00 saatleri sonrası başlayacağı düşünülüyor. Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan son açıklama ise Ege ve Akdeniz kıyıları hariç diğer bölgeler için aralıklı ve sağanak yağış uyarısı verildi.

İstanbullular Dikkat!

Yaşanacak olan sağanak yağış durumu özellikle İstanbul ilinde çok etkili olacağı düşünülüyor. Ayrıca sağanak yağışın beraberinde dolu tehlikesi dahi bulunuyor. Yağışın yer yer azalması görülse dahi özellikle 17.00 saatleri sonrası sağanak yağışın daha fazla etkili olacağı düşünülüyor.

İstanbul ve 15 kente kötü haber! Bu sefer çok kuvvetli geliyor

15 Kent Tehlike Altında!

Nisan ayının bitimi ile sağanak yağışlar hızını kesmiş gibi durmuyor. Özellikle 15 kentte şiddetli sağanak yağış olacağı ve bu kentlerdeki insanların dikkatli olması gerektiği Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından açıklandı. Genel olarak İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Çankırı, Mersin, Kırıkkale, Aksaray, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Konya, Kırşehir ve Kastamonu için sarı alarm verildi.

Akşam Saatlerinde Sağanak Yağış Etkili!

Sarı alarm verilen 15 kent için özellikle akşam saatlerinden sonra şiddetli yağış nedeniyle doluya dönüşen yağışlara dikkat edilmeli. Özellikle İstanbul ve Adana illerinde yaşayanların çok dikkatli olması önerilir. Meteoroloji tarafından “kırk ikindi” olarak adlandırılan yağışlarda insanların gerekmedikçe dışarı çıkmaması belirtildi.