İstanbul Valiliğinden Ekrem İmamoğlu’na Suikast İddiası İle İlgili Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir suikast ihbarı yapıldı. Konu ile ilgili İmamoğlu’nun avukatı savcılığa başvuru yaparken İstanbul Valiliğinden de açıklama geldi.

İstanbul Valiliğinden Ekrem İmamoğlu’na Suikast İddiası İle İlgili Açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı, aldıkları ihbar sonrası Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak koruma talebinde bulundu. 2 Kasım’da ismi ve TC kimlik numarası belli olan şahıs Beyaz Masa Hattını aradı ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast olacağının iddia etti.

Konu ile ilgili İstanbul Valiliği de bir son dakika açıklaması yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

02 Kasım 2022 tarihinde (dün) İBB Beyaz Masa iletişim hattına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasında bulunulduğu öğrenilmiştir.

Konuyla ilgili olarak güvenlik görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; ihbarda bulunan (H.Ö) adlı şahsın (40)’ı asılsız ihbar olmak üzere, toplam 50 suç kaydı olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca; 10 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen 5657 sayılı sağlık raporunda şahsın, “Atipik Duygudurum Bozukluğu” hastası olduğu belirtilmiştir.

Şahıs ve konu hakkında başlatılan tahkikat devam etmektedir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /