İstanbul Valiliği'nden Sancaktepe'deki Askeri Helikopter Kazasıyla İlgili Son Dakika Açıklaması

İstanbul Valiliği'nden Sancaktepe'de evlerin arasına düşen askeri helikopter ile ilgili yeni açıklama geldi. İstanbul Valisi, Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterin içindeki 4 askerimizin şehit olduğunu, 1 askerimizin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden Sancaktepe'deki Askeri Helikopter Kazasıyla İlgili Son Dakika Açıklaması

İstanbul Valisi : Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz henüz bilinmeyen bir sebeple düşmüştür, 4 şehidimiz , 1 yaralımız var." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da askeri helikopterin düştüğü bölgeye giderek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Henüz Milli Savunma Bakanlığı'ndan kazaya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bölgede incelemeler devam ediyor. Polis ve askeri personel kazanın gerçekleştiği bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Eğitim uçuşu için havalandığı belirtilen askeri helikopterin içerisinde kaç personel olduğuna ilişkin net bir açıklama yapılmış değil. Kazaya dair detayları siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Kazanın Gerçekleştiği Bölgede Yoğunluk

İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'nde evlerin arasına düşen askeri helikopter haberlerinden sonra bölgeye çok sayıda vatandaşın gittiği, güvenlik güçlerinin bölgeye vatandaşların girişlerini önlediği belirtiliyor.

Sarıgazi Mahallesi Muhtarı, "Mahallemiz askeri alana çok yakın, burada sık sık eğitim uçuşları yaşanıyor, kazaya ilişkin şu an net bir şey bilmiyoruz. Helikopter evlerin arasına düştü"

BÖLGE 1. ORDU KOMUTANLIĞI'NIN HAVACILIK MEYDANINA ÇOK YAKIN

1. Ordu Komutanlığı'nın havacılık meydanına yakın bir bölge. Kazanın kalkış mı, kalkıştan kısa süre mi sonra, inişte mi meydana geldiği bilinmiyor. Kazanın motor ya da kumanda arızası nedeniyle meydana gelmiş olabileceği belirtilirken, bölge Kara Havacılar tarafından yoğun kullanılan bir meydan. 

DETAYLAR GELİYOR...