İstanbul'un Vekil Başkanı Belli Oldu! Vali Yerlikaya Seçimlere Kadar İBB Başkanlığına Vekalet Edecek

Son Dakika... İçişleri Bakanlığı'ndan, İstanbul Valisi Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğine dair bilgilendirme geçildi.  

İstanbul'un Vekil Başkanı Belli Oldu! Vali Yerlikaya Seçimlere Kadar İBB Başkanlığına Vekalet Edecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) , dün gerçekleştirdiği toplantıda AK Parti'nin olağanüstü seçim itirazlarını değerlendirerek, seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Ekrem İmamoğlu'ndan mazbatanın alınması kararını vermişti. Ekrem İmamoğlu'nun yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı seçimlere kadar yönetecek isim de İçişleri Bakanlığı'nca açıklandı.

Bakanlık, seçimlere kadar İBB'yi vekaleten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yöneteceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada , "Yüksek Seçim Kurulu’nun 06/05/2019 tarih ve 284488 sayılı kararı kapsamında yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanun’un 46’ncı maddesi geregince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı.