İstanbul Seçimlerinde Flaş Gelişme! 3 Valizle Geldiler

AK Parti İstanbul'da seçim sonuçlarına olağanüstü itirazda bulundu.

İstanbul Seçimlerinde Flaş Gelişme! 3 Valizle Geldiler

AK Parti heyeti, Yüksek Seçim Kurulu'na 3 valiz dolusu belgeyle geldi. 

Heyet belgeleri YSK'ya teslim ettikten sonra olağanüstü itiraz dilekçesini de Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. Şimdi YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili kararı vermesi bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK Başvurusunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yavuz'un Açıklamalarından satır başları:

Seçimlerin yenilenmesi için başvuru yaptık. Oyların tamamı sayılmadı sadece yüzde 10'u sayıldı. Sadece yüzde 10'un sayılması neticesinde oy farkı 29 binden 13 bine inildi. Eğer oyların tamamı sayılsaydı, bizim lehimize bu seçim sonuçlanacaktı. CHP'nin lehine de yazılan oylar var, ama yüzde 85.6 oranında AK Parti lehine yazılmış oylar. Yüzde 14.5 kadarı CHP lehine. Aşağı yukarı çok yakın oy oranı var. Geçersizlere, maddi hasarlara gelince, AK Parti'nin lehine yüzde 85 oy geliyor. Olaylar seçmen iradesinin iç edildiğini gösteriyor. O kadar çok sebep var ki şüphe etmemiz için. O kadar sebep var ki olağanüstü itiraz için.

Burada çok net 130. madde, birleştirme tutanakları hazırlandıktan sonra 7 gün içerisinde YSK'ya verilir diyor doğru. O son kısmı belirlemek içindir. Bugüne kadar pek çok benzer başvuru yapılmıştır. Tüm ayrıntıları yarın konuşacağız. 3 valiz dolusu ekte, belgeler var. İtirazların hiç biri belgesiz değil, delilsiz değil. Yarın hepsini açıklayacağız. Söz artık YSK'nındır. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği kararla, kamuoyunu rahatlatacağını, şüpheleri ortadan kaldıracağını, organize seçim usulsüzlüğünün önüne geçeceğini düşünüyorum.