İspanya’da Sosyal Yoksullaşmayı Gündeme Getirmek İçin İlk Büyük Gösteri Yapıldı

İspanya’da Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla beraber enerji krizi ile yüksek enflasyona karşı büyük bir gösteri düzenlendi. İspanya Serbest Çalışanlar Sendikası ile İspanya Memurların çağrısıyla Başkent Madrid’de binlerce kişinin katılımıyla büyük bir gösteri düzenlendi.

İspanya’da Sosyal Yoksullaşmayı Gündeme Getirmek İçin İlk Büyük Gösteri Yapıldı

Düzenlenen gösteride göstericiler, sosyal yoksullaşmaya karşı adil maaş artışı ve düzenlenmesi, iyi bir emeklilik ile kaliteli bir hizmet istemiyle propoganda yapılarak meclis binasından başlayarak Colon Meydanı’na kadar protestolarını sürdürdüler.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle dünya genelinde bir enerji krizi oluşarak gıda fiyatlarında oldukça yüksek bir artış meydana geldi. Bu fiyat artışı nedeniyle enflasyonda yüksek oranda yükselmeler görüldü. Enflasyondaki bu artış İspanya ülkesini de etkilemiş oldu. Bu nedenle de İspanya halkı bu enflasyona karşı mücadelede sosyal yoksullaşmanın önüne geçilmesi için büyük bir protesto düzenlediler.

İspanya’da düzenlenen bu protestoyu, İspanya Serbest Çalışanlar ve Memurların düzenlediği bu gösteriye binlerce halk protestoya destek verdiler. İspanya’daki yürüyüş İspanya Meclis binasından başlayıp Colon Meydanı’na kadar devam etti.