İspanya'da 2 Ay Sonra Bir İlk Yaşandı! Can Kaybı 59'a Kadar Düştü

Yeni tip koronavirüs nedeniyle en fazla ölüm görülen ülkelerden İspanya'da 2 ayın ardından en düşük can kaybı 24 saat içerisinde gerçekleşti. İspanyol yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede, ülkede 24 saat içerisinde 59 kişinin kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği, açıklanan son verilerin 2 ayın en düşük verileri olduğu kaydedildi.

İspanya'da 2 Ay Sonra Bir İlk Yaşandı! Can Kaybı 59'a Kadar Düştü

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs önce İran'da daha sonra İtalya'da en yoğun ölümleri beraberinde getirmiş, İtalya'nın ardından İspanya'da en fazla ölüm görülen ülke haline gelmişti. İspanya'da bir süredir azalan can kayıplarında olumlu gelişme devam ediyor. 24 saat içerisinde 59 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, son açıklanan veriler 2 ayın en düşük verileri olarak dikkat çekti.

İspanya'da bugüne kadar 278 bin 188 yeni vaka tespit edildiği, bugüne kadar kovid-19 teşhisi konduktan sonra iyileşenlerin sayısının 195 bin  945 olduğu belirtildi. İspanya hastanelerinde durumu kritik seviyedeki kovid-19 hasta sayısı 1152 olarak açıklandı.