İsmail Ok: Asgari Ücretli ve Emekliler Dayanamaz Hale Geldi

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, ekonomideki son durumun tarım ve hayvancılığı, küçük esnafı, özellikle asgari ücretli ve emekliyi dayanamaz hale getirdiğini söyledi.

İsmail Ok: Asgari Ücretli ve Emekliler Dayanamaz Hale Geldi

TBMM Genel Kurul'da İYİ Parti adına söz alan İsmail Ok, "Balıkesir'de ekonomi tarım ve hayvancılığa bağlı olduğu için küçük esnafımızın işi de, özellikle emeklilerimizin ve asgari ücretlilerimizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum dayanılmaz hâle gelmiştir. Girdi maliyetlerindeki artış, özellikle doğal gaz ve elektriğe yapılan yaklaşık yüzde 45'lik zam sanayicimizi ayakta duramaz hâle getirmiştir." ifadelerini kullanırken, Türkiye'nin döviz ve faiz kıskacından bir an önce kurtulması gerektiğini söyledi.

Çiftçiye mazotun litresinin en fazla 1.5 TL'den verilmesi gerektiğini vurgulayan İYİ Partili Ok, çiftçi ve üreticinin sahipsiz kalmasının yanı sıra , sanayicinin de zor durumda olduğunu söyledi. İsmail Ok, "Maalesef, çiftçimiz ve üreticimiz sahipsiz olduğu gibi sanayicimiz de, emeğiyle, alın teriyle geçinenler de çaresizdir. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için meraların ıslah edilmesi lazım. Birçok birlik var, birçok oda var; bu odaların çiftçilerimizin de görüşleri alınarak tek çatı altında desteklenmesi gerekiyor." dedi.