İsmail Koncuk: Bu Ülkede Polis Olmak için...

İYİ Partili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Kamudaki personel alımlarında FETÖ'cü yapılanmanın bir dönem ne kadar etkili olduğunu hatırlatan Koncuk, polis adaylarının Fetullahçı teröristlerden referans almazlarsa haksızlıklara uğradıklarını söyledi.

İsmail Koncuk: Bu Ülkede Polis Olmak için...

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda geçmişte Fetullahçı teröristler yüzünden atanamayan polis adaylarını da gündeme getirdi.

İSMAİL KONCUK , 2010 KPSS HIRSIZLIĞINI HATIRLATTI

FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik çağrıda bulunan İYİ Parti adına konuşan İsmail Koncuk, "Değerli milletvekilleri, burada siyaseten bir değerlendirme yapmayacağım, vicdanen bir değerlendirme yapacağım. Ben 2010 yılında KPSS hırsızlığını ortaya çıkarmıştım. FETÖ'nün bütün basın-yayın organları üzerime geldi. İktidarın da "Tertemiz bir sınav." demesine rağmen daha sonra haklılığım ortaya çıktı ve binlerce kişiye soruların servis edildiği ortaya çıktı. Yani FETÖ tarafından 2010 yılında recmedilmeye çalışılan bir adamım ama iki yıla yakındır yaşadıklarımız aslında insan haklarını da aşan, hukuk devleti ilkelerini yerle yeksan eden bir olaylar silsilesi hâline geldi. Neler yaşıyoruz? 128 bin vatandaşımız kamu görevinden ihraç edildi. 20 bin tanesi hâlen açıkta ve bunlarla ilgili ne yapılacağını, hangi tedbirlerin alınacağını bilmiyoruz. Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanının bir sözünü hepimiz biliyoruz "Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet." Son derece doğru bir tespit ama burada sorgulamamız gereken bu tespitin yapıldıktan sonra gereğinin ne şekilde yapıldığıdır. "Tabanı ibadet" ifadesi Sayın Cumhurbaşkanına ait bir söz. Ben AK PARTİ Grubunu suçlamak adına konuşmuyorum çünkü AK PARTİ Grubunun da bu yaşananlardan bizar olduğunu biliyorum, düşünüyorum ama Sayın Cumhurbaşkanı bir şeye karar vermediği sürece AK PARTİ Grubunun Sayın Cumhurbaşkanının hilafına bir cümle sarf edebilmesi mümkün değil, bunu da biliyoruz. Şimdi, ne yapacağız? Kriterler var, çeşitli kriterler. Efendim Bank Asya'ya hesap açtırmış, ihraç ettiler. Bir sendika kurulmuş, üye olanları ihraç ettiler. Yurtlarında kalanları ihraç ettiler. Dershanesine gidenleri ihraç ettiler. Okullarına gidenleri ihraç ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki: "17-25 Aralıktan sonra biz ikaz ettik bu bankaya para yatırmayın, bunlar terör örgütüdür.' dedik." E, peki, neden kapatmadınız bu bankayı? Millete tuzak mı kurdunuz siz, tuzak mı kurdunuz? Efendim, legal bir sendika. FETÖ taraftarları tarafından kurulmuş olabilir, neden kapatmadınız? Arkadaş hatır gönlüyle bir sürü insan buraya üye oldu FETÖ'cü olmadığı hâlde, benim bildiğim yüzlerce insan var. Şimdi, bu kriterler FETÖ'cü tespitinde OHAL Komisyonu tarafından kullanılmaya devam edildiği sürece bu OHAL Komisyonunun bu kriterleri aşan bir yetki kullanarak bu insanları suçsuz ilan etmesi, bu tespiti yapabilmesi mümkün değil." dedi.

BU ÜLKEDE POLİS OLMAK İÇİN FETÖCÜLERDEN REFERANS ALMAKTAN BAŞKA ŞANSINIZ YOKTU

Geçmişte atanamayan gençlerin de sesi olan Koncuk, "Bakın, geçmişi bir hatırlayın. Bu ülkede polis olmak için bu Fetullahçı yapıdan referans almaktan başka bir şansınız yoktu, ya polis olacaktınız ya da olmayacaktınız referansınız yoksa. Savcı mı olacaksınız, hâkim mi olacaksınız FETÖ'den referansınız olacak. Hatta, görüyoruz ki bugün, 15 Temmuzda bunu gördük, en acı şekilde öğrendik, askeriye sınavlarını kazanmak için bile FETÖ'cü olmak gerekiyormuş, bütün bunları gördük. Şimdi, bakın, siz devlet olarak bunları görmek zorundasınız. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki: "Ben aldatıldım." Sayın Cumhurbaşkanına her zaman sorduk, sizler de sordunuz, AK PARTİ'li milletvekilleri de yüreklerinden soruyordur mutlaka, vicdanlarıyla soruyor,ağızlarıyla telaffuz edemeseler de mutlaka yüreklerinden soruyorlardır. Peki, siz bu kadar istihbari bilgiye sahip iken aldatılıyorsanız o "tabanı ibadet" dediğiniz insanlar, bu, "Allah" diye her gün televizyonda ağlayan, "Peygamber" diye gözyaşı döken adamın sözlerine nasıl kanmayacaklar? Maalesef bizim milletimizin böyle bir eksik tarafı var, böyle her "Allah" diyenin peşine koşmak gibi bir -"zafiyet" demeyeyim, bu bir saygı gereği belki de- zafiyetimiz var millet olarak. Bizde de var, bende de vardır. "Allah" diyene saygı duyarım hangi dünya kimliğine sahip olursa olsun. Benim muhafazakâr kimliğim bana bunu emreder. Bu millet de bunların kucağına atıldı, göz yumuldu, sessiz kalındı, tedbir alınmadı." dedi.

FETULLAHÇI TERÖRİSTLER YÜZÜNDEN ATANAMAYANLAR YAŞ DÜZENLEMESİ BEKLİYOR

Zamanında fetullahçı teröristler yüzünden yüksek puanlar almalarına rağmen atanamayan polis ve memur adayları alımlar konusunda düzenleme müjdesi bekliyor.