İŞKUR 1 Milyon 160 Bin Kişiyi İşe Yerleştirdi

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen panele katılarak burada İŞKUR çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İŞKUR 1 Milyon 160 Bin Kişiyi İşe Yerleştirdi

İŞKUR'un 2002 yılında 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık yapan bir kurum olduğunu, 2018 yılında ise bu sayının 1 milyon 160 bine yükseldiğini söyleyen Uzunkaya, İŞKUR'un istihdamı teşvik için çeşitli projeleri hayata geçirdiğini bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

İŞKUR Genel Müdürü Uzunkaya, "İŞKUR, 2002'de 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık yapan bir kurum. Geçen yıl 1 milyon 57 bin 249, şuanda ise 1 milyon 160 bin. Elbette yaptıklarımız kadar yapmamız gerekenler de var.şgücü piyasası 246,5 milyon olan Avrupa Birliğinde 28 ülkenin istihdamı 7 milyon 190 bin, 160 milyon işgücü piyasası olan ABD'nin istihdamı 7 milyon 290 bin, 31 milyon işgücü piyasası olan Türkiye'nin de istihdamı 7,5 milyon" dedi.  

Aynı panele katılan Çalışma Genel Müdürü Önder ise Türk Müteahhit firmalarının dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını, Türkiye'nin bu alanda büyük aşama kat ettiğini söyledi. Önder, "Göç verdiğimiz gibi işçilerimizi sadece göç ettirmiyoruz, işverenlerimiz de göç ediyor. Libya'daki müteahhitlik hizmetleriyle bu işin başladığını biliyoruz. Gittiğimiz ülkelerde 'bu havaalanını Türk müteahhitler yaptı' denilince gururlanıyoruz. Bizim müteahhit firmalarımız Çin'den sonra ikinci sırada yer almakta. Hem vatandaş hem bakanlık olarak bunu önemsiyoruz. Müteahhitlik hizmetlerinin birçok katkısı var ama biz en çok istihdama katkısı ile ilgileniyoruz" dedi.