İSKİ'den 'Mavi su' Açıklaması Geldi

İstanbul Sultangazi' de bir mahallede bulunan rögar kapağından 2 gün boyunca akan mavi su ile ilgili olarak İSKİ'den açıklama geldi.

İSKİ'den 'Mavi su' Açıklaması Geldi

İSKİ'den 'Mavi su' Açıklaması Geldi

Tepki çeken olay İstanbul Sultangazi ilçesinde bir mahallede yaşandı. Gelen bilgilere göre İstanbul Sultangazi'de buşunan bir mahallede oturan kişiler 2 gün boyunca sokaklarında bulunan rögarlardan mavi renkli su aktığı gerekçesiyle belediyeye şikayette bulundu.

Mavi rengin sebebi ponza taşı

Mahalle sakinlerinin şikayeti sonrasında harekete geçen İSKİ ekipleri bölgede incelemelerde bulundu ve kazı çalışması yapılacak alınan mavi renkli su incelemeye gönderildi. Yapılan incelemeler sonrasında mahallede bulunan rögara bağlı kanalda ki tıkanma sebebiyle suyun dışarıya aktığı, mavi rengin sebebinin ise kot yıkamada kullanılan ponza taşı olduğu aktarıldı.

Bölgede atık su arıtma tesisi bulunmuyor

Öte yandan İSKİ yaptığı yazılı açıklamada "22 Mart 2022’de bölgede yapılan periyodik denetimlerde bir işletmenin atık su arıtma tesisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu işletme ile ilgili olarak 'İSKİ Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği' doğrultusunda işlem yürütülmektedir." ifadeleri kullanıldı.