İran’da Başörtüsü Krizinin Etkileri Devam Ediyor

İran’da son günlerde protestoların arttığı ve İran’da 22 yaşında genç bir kadının İslami kıyafet uygulamasını ihlal etmesi ile birlikte yaşamanı yitirmesi haberleri İran’ı derinden etkiliyor.

İran’da Başörtüsü Krizinin Etkileri Devam Ediyor

Ahlak polisi tarafından dayak atılarak öldürülen Mahsa Amini ölümü sonrasında ülkelerin birbirini takip eden açıklamaları devam ediyor. İran içerisinde sokak protestolarının arttığı belirtiliyor. Protestolar nezdinde kadınlar zorunlu olarak sokak takmaları gereken başörtülerini yakıyor. Rejime bu şekilde meydan okumalar devam ederken ülkelerden açıklamalar ve protestolar devam ediyor.

Göstericilerin tutuklama gibi durumları artık umursamadığı bir noktaya gelen İran’da İslam diktatörüne ölüm sloganları da atılıyor.

Amini’nin Ölmesi Noktasında Yetkililerin Beyanları
İran polis amiri tarafından açıklama da; Amini’nin öldürülmediğini belirtiliyor. Kendi kendine ölmesi gibi bir durum olduğunu belirtken bu durum da aslında kalp krizi olduğunu söylüyor.

Amini’nin ailesi ise; kızlarının asla bir kalp sorunu yaşamadığını belirtiyor. Cesedini görmek istediklerinde ise engellemelerle karşılaştıklarını da belirtiyorlar.

İran Cumhurbaşkanını BM’de konuşacak olması da bütün dünya dikkat çekeceğe benziyor. Soruşturma sözü de veren Reisi, konuşmasında nelerden söz edecek İran bunu bekliyor.