İran'dan ABD Üslerinin Olduğu Ülkelere: Saldırının Kaynağı Ülkeyi de Vururuz!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Irak'taki ABD üslerinin vurulmasının ardından yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin herhangi bir karşılık vermesi halinde ilgili saldırının nereden gerçekleştirildiğine bakılmaksızın saldırının kaynağı olan ülkenin de vurulacağı belirtildi.

İran'dan ABD Üslerinin Olduğu Ülkelere: Saldırının Kaynağı Ülkeyi de Vururuz!

ABD güçlerine ev sahipliği yapan ülkelerin herhangi birinden İran'ın herhangi bir bölgesine saldırı düzenlenmesi halinde anında yanıt verileceğine dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin askerlerinin hayatını korumak istiyorsa tüm askerlerini bölgeden çekmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Hava Kuvvetleri, 'Şehit Süleymani' adını taşıyan başarılı bir operasyon düzenleyerek, Ayn el-Esad olarak bilinen işgal altındaki hava üssüne onlarca karadan-karaya füze fırlattı." ifadelerini kullandı.

ABD suikastiyle hayatını kaybeden General Kasım Süleymani'nin yerine gelen Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani ise, "Şimdi bölgedeki Amerikalıların kemikleri ezildi ve daha yüksek sesle ağlıyorlar" ifadelerini kullandı.  ABD'den yapılan açıklamada ise Trump'ın Irak'taki tesislerdeki son durum hakkında bilgi aldığı ve konuyu yakından takpi ettiği belirtildi.