Irak'taki Gösterilerde Can Kaybı Yükseldi! 14 Ölü

Irak'ın güneyinde işsizlik ve enerji kesintilerini protesto etme maksadıyla başlayan, akabinde başkente sıçrayan gösterilerde şu ana kadar 14 kişinin hayatını kaybettiği, 700'den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.

Irak'taki Gösterilerde Can Kaybı Yükseldi! 14 Ölü

Irak Parlamentosuna bağlı İnsan Hakları Komitesi üyesi Garravi, basın mensuplarına olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, iki haftadır aralıklarla süren gösterilerde şimdiye kadar 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 470'i güvenlik personeli 742 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ülkenin güneyindeki olaylar esnasında bazı protestocular, emniyet güçlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiş, saldırı anlarına dair görüntüler sosyal medyada paylaşılmış, olay büyük tepkilere neden olmuştu. Bağdat'ta geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen gösterilerde güvenlik güçleri protestocuları orantısız güç ile dağıtmaya Vevobahis çalışmıştı. Bölgeden elde edilen bilgilere göre ara sokaklara kaçmaya çalışan onlarca gösterici askerler tarafından alıkonuldu, kendilerinden uzun zamandır haber alınamıyor.

Güney şehirlerinde de onlarca gösterici Şii silahlı gruplar ve ordu güçlerince alıkonuldu.

Irak'ta güney vilayetlerinde işsizlik sorununa tepki olarak başlayan protesto gösterileri, elektrik kesintilerinin ardından tozunu arttırmış, gösteriler kısa sürede bir çok kente 14 Temmuz'da da başkent Bağdat'a kadar sıçramıştı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA