IPhone Uydu Bağlantısı Özelliği, Samsung Modellerine Geliyor

Özellikle de son dönemlerde pek çok akıllı telefon üreticisi marka, uydu bağlantısı desteğine geçiş yapmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Samsung, yeni modellerinde de bu teknolojilerin faydalanmak amacıyla kolları sıvadı.

IPhone Uydu Bağlantısı Özelliği, Samsung Modellerine Geliyor

Apple markasının uzun zamandır kapalı kapılar ardında geliştirdiği uydu üzerinde iletişim teknolojisi, iPhone 14 modellerinde şimdi karşımıza çıkmaya başladı. Uydu bağlantısı, cep telefonlarının çekmediği yerlerde dünyanın yörüngesinde bulunan iletişim uydularını kullanmak suretiyle hücresel bağlantısı olmadan da kesintisiz bir şekilde iletişim kurulmasına avantaj tanıyor.

Samsung, Uydu Bağlantısı Desteği Sunmaya Hazırlanıyor

Samsung markasının telefonlarına uydu bağlantısı desteği getirmek amacıyla çalıştığı ortaya çıktı. 

Buna göre Samsung, uydu bağlantısı özelliğini çok yakında çıkacak olan Galaxy 23 serisinde kullanıcıların hizmetine sunmaya çalışıyor. Samsung, uydu bağlantısı açısından iridium communications ile ortak iş geliştirmeye başladığı Amerikan merkezli iletişim firmasının şu anda yörüngede toplamda 66 adet aktif uydusu yeralıyor. IPhone 14 modellerinde kullanılmakta olan uydu özelliği ise ABD merkezli uydu iletişim firması GlobalStar tarafından destek görüyor.